Kort (geografi) - Taï nationalpark (Parc National de Taï)

Taï nationalpark (Parc National de Taï)
Taï nationalpark er en af tre nationalparker i den vestafrikanske stat Elfenbenskysten som er opført på UNESCOs verdensarvsliste.

Taï omfatter et område på 3.300 km² med en 200 km² bufferzone omkring. Parken ligger mellem 80 og 396 moh., ca. 100 km fra kysten. Parken er det største urskovsområde i Vestafrika, og er en rest af et oprindelig skovbælte (Guinearegnskovene) som omfattede Ghana, Liberia, Sierra Leone og Elfenbenskysten.

I parken findes omkring 1.300 plantearter, hvoraf 54% er endemiske for Guineaskovene. I den sydlige, fugtigste del af parken er der identificeret 150 arter som er endemiske for Taï-området. Parken er hjemsted for 47 af de 54 store pattedyrsarter som anses for at have Guinearegnskovene som sit habitat, blandt dem alle de 5 som regnes som truede.

Området blev første gang fredet af franske kolonimyndigheder i 1926, og fredningen blev forstærket i 1972 af landets egen præsident.

* Taï nationalpark

* Tai Forest National Park – Cote D'ivoire

 
Kort (geografi) - Taï nationalpark (Parc National de Taï)
Land - Elfenbenskysten
Elfenbenskystens flag
Elfenbenskysten (Côte d'Ivoire) er en republik i den vestlige del af Afrika med et areal på 322.460 km². Landets højeste punkt er Nimba på 1.752 meter. Elfenbenskysten blev uafhængigt fra Frankrig den 7. august 1960.

Yamoussoukro, den tidligere præsident Félix Houphouët-Boignys fødeby, blev først udnævnt til hovedstad i 1983. Tidligere var Abidjan hovedstaden, og denne er stadig det administrative og kommercielle center. De fleste lande har deres ambassader i Abidjan.
Valuta / Sprog  
ISO Sprog
FR Fransk (French language)
Kvarter (by) - Land  
  •  Burkina Faso 
  •  Ghana 
  •  Guinea 
  •  Liberia 
  •  Mali